Isnin, September 06, 2010

apakah ini? (part 3)

kecoh memperkatakan pasal iklan TV3... sampai cik intanberlian yang di india pun membebel di blog dia... 

kemudian.. bila buka email... dapat bundles artikel...dan saya mula mencari sumber di blog yang lain... antaranya di http://aulakalimah.blogspot.com/

juga di http://suara-keadilan.com/news-section?t=3932

hmmm.... menggeleg kepala tanpa sedar...

aduh!!! baru je post pasal cik gaga dengan alejandro nya yang memanaskan telinga mereka yang pro-gaga...

tiba-tiba kat Malaysia... tanah tumpah darah sendiri pun... begini??? 

saya tak mau ulas banyak... nanti diapa-apakan pulak...

kamu nilailah sendiri.... 

 

Kebenaran di sebalik penipuan dan kebetulan. (shared)

Iklan-iklan Aidilfitri yang dipaparkan oleh sebuah saluran televisyen terkemuka Malaysia, TV3 setiap kali mendapat sambutan hangat dan komen yang memberangsangkan oleh para penonton dari segi kualiti dan mesej yang disampaikan selain daripada iklan yang dikeluarkan oleh Petronas. Hinggakan ada yang tertunggu-tunggu di kac televisyen setiap kali musim perayaan hampir tiba semata-mata untuk menunggu iklan-iklan ini disiarkan. Namun Iklan Aidilfitri 2010 tampil dengan membawakan 1001 kelainan. Apakah yang lainnya? sila lihat sendiri videonya di link ini:

http://www.youtube.com/watch?v=YKN5jW8WJ9Y

Di sini ada beberapa ulasan tentang iklan yang dipaparkan. Sama ada pembaca-pembaca yang bijak sekalian hendak mempercayainya atau tidak, terpulang.




Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingk...ap yang terbuka.

1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu
2.Buku - Bible
3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan
4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur
5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran

Scene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)
2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan
3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)
Pokok Krismas - Simbol Paganism




http://4.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK5MC5j-UI/AAAAAAAAANw/RuVSIWGXEtk/s1600/scene+3+%281%29.PNG


Scene 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.
2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian
3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian

http://4.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK3lj1dU3I/AAAAAAAAANY/iqe7BR7xcTQ/s1600/scene+4.PNG


Scene 4 - Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu.



http://4.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK3lb2GjwI/AAAAAAAAANQ/s152uSCirpU/s1600/scene+5+%281%29.PNG





http://4.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK3lDnz8RI/AAAAAAAAANI/bhFu4soRE38/s1600/scene+5+%282%29.PNG

http://3.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK3kp1gcVI/AAAAAAAAANA/X-Rgd91WwPc/s1600/scene+5+%283%29.PNG


1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
2.Teluk Intan, Hilir P...erak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.
http://4.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK3kWmeuwI/AAAAAAAAAM4/5vSUrPHNdE0/s1600/scene+6.PNG
Scene 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.

1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan
http://1.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK0r6MttnI/AAAAAAAAAMw/O-AAIZNFKQk/s1600/scene+7+%281%29.PNG


Scene 7 - Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.

1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.
http://4.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK0rDl3pPI/AAAAAAAAAMg/5OZUPMVsNH4/s1600/scene+9.PNG
Scene 9 - Beca terbang merentasi sebuah pulau.

a) Pulau - Singapore lah.
http://4.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK0q3HY2eI/AAAAAAAAAMY/Hy-wHjJajj4/s1600/scene+10.PNG
Cuba perhatikan, mengapa perlu ada awan yang 'menyalib' setiap menara masjid ini? Kebetulan jugakah ini? Atau memang di setiap menara-menara mana-mana masjid terdapat awan seperti ini?
 


Scene 10 - Beca terbang merentasi awan dan menuju ke sebuah kawasan pergunungan. Kelihatan sebuah masjid di sebelah kiri, budak-budak Melayu tak mempedulikan kewujudan masjid malah lebih tertarik dengan pemandangan di bawah beca terbang.

a) Kawasan Pergunungan (Bukit-bukau) - tempat tinggal Jin

b) Masjid Kecil - Agama Islam yang lemah


http://1.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIK0qQW7toI/AAAAAAAAAMQ/Ti9XYImsoug/s1600/scene+11.PNG
Scene 11 - Budak-budak Melayu sudah mendarat dan terus berlari sambil menunjuk-nunjuk ke arah Masjid yang terletak jauh disebalik jurang yang dalam sambil ketawa berdekah-dekah. Terdapat dua tangan misteri yang juga sedang menunjuk-nunjuk ke aras masjid. Sebuah bangunan misteri berada di antara masjid dan budak-budak Melayu.

a) Bangunan Misteri - Sebagai cover up (Yang sebenarnya ditunjuk-tunjuk adalah Masjid)

b) Perbuatan Menunjuk Menggunakan Jari Telunjuk - Seolah-olah Perlakuan Biadab
http://3.bp.blogspot.com/_ZXBhRPjaubU/TIKy3j7QR1I/AAAAAAAAAMI/ONtRdcTGTXc/s1600/scene+12.PNG
Scene 12 - Budak-budak Melayu berlari merentasi semak-samun mengikuti laluan bercahaya (Illuminated) menuju ke suatu tempat. Close up lelaki separuh abad ketawa gembira sambil memandang ke atas langit (mengetawakan Allah).



Apa sebab perlu dipaparkan teratai dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Teratai ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah teratai Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.

Mungkin gambar ini kelihatan biasa bagi sesiapa yang tidak menyedari tapi secara kebetulan atau tidak, inilah hasil penelitian yang diperoleh..

Rasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan akal bijak anda..

Mungkinkah semua ini adalah kebetulan? Banyakkan membaca tentang agenda kafir laknatullah terhadap umat Islam memandangkan iklan ini berkaitan dengan perayaan umat Islam. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran: "Tidak akan pernah redha orang2 Yahudi dan Nasrani kerhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka" (2:120).


p/s: saya mungkin terlambat nak utarakan isu ini... maklumlah... internet di sini... tersangatlah... 'laju'... huhuhu...apa-apa pun.. terima ksih dan kredit kepada http://aulakalimah.blogspot.com/2010/09/kebenaran-di-sebalik-penipuan-dan.html
x lupa juga kepada pengirim email... arigato-ney...









1 ulasan:

  1. tq share ye... hmm macam2 lah hai dunia akhir zaman ni kan.

    selamat hari raya=D

    BalasPadam

Komen yang bersifat menyakitkan hati, tidak akan dilayan... Terima kasih...

PeNoNtOn FiLeM...

Related Posts with Thumbnails

eN. bLoG pUnYa BiRtHdAy...

Daisypath Anniversary tickers