Khamis, September 30, 2010

giveaway lagi...

saya di tag lagi... adoyai!!!


step 1: letak banner contest yang telah di copy dari blog princess..


PrincessQish


step 2: anda kena follows princess dan tunjukkan bukti...


saya follower yang ke 645...


step 3: anda kena bagitahu tema blog anda
  • tema blog? huhuhu.... menulis ikut suka... kalau hari tu rasa macam nak kongsi tentang serabut dalam kepala... tulis je ikut suka....
  • sebenarnya, dah start blogging sejak lepas SPM... tapi, stop dan buang semua post lama dan gantikan dengan yang sekarang ni... sejak 5bulan lepas laa baru tergerak hati balik nak berblog..
  • saya kan emo orangnya... jadi, kalau kat sini banyak entry emo.. sebab saya ni jenis tak banyak kawan... dan susah sangat nak luahkan apa yang ada dalam hati dengan kata-kata... jadinya... saya lebih senang menulis... jadilah entry dalam ni kadang-kadang tak ada hala tuju... banyak gambar airmata... *oh!!! sangat melancholy...*

step 4: anda kena bagitahu kegemaran anda..
  • kegemaran??? hmmmm.... banyak sebenarnya... dengar lagu korea... download cerita korea.... belajar bahasa korea...  senang cerita apa sahaja yang berkaitan dengan artis Kpop... saya suka... tapi, tak semua... saya sangat suka pada 2NE1 ngan DBSK je... lain-lain tu... tak laaa obses sangat...
  • suka tengok anime... terutamanya... CONAN!!! muhahahahahahaha... kenapa? sebab dia comel... ^__^
  • suka tengok cerita psycho, bunuh-bunuh, hantu... tak  tahu nape... tapi, suka dengan lonjakan adrenaline yang berlaku dalam badan... rasa macam best... sesiapa  yang se geng dengan saya... boleh lah cuba tengok filem Korea ni.. "The Voice Of The Murderer"... psycho gile cerita ni... tapi, best...
  • kalau cerita Malaysia.... saya layan arahan Afdllin Shauki... sebab cerita die memang tiptop...
  • lain-lain yag tak berkaitan dengan filem... saya suka main games perang-perang... saya suka minum Ribena... saya OBSES dengan purple... saya suka mascara, lip balm dengan contact lense barbie dolls 17mm... huhuhu...

step 5: tag sekurang-kurangnya 3 orang blogger..nak lebih pun tak per..

  • oh, kena tag manusia... jadi saya tag....
  1. hotz mama
  2. arina
  3. gayahspears

step 6: anda kena letak link contest princess supaya senang blogger nak klik..

join this contest... klik sini...
 

Rabu, September 29, 2010

tak tahulah...

terima kasih yang datang ke blog saya untuk tengok minyak wangi...

terima kasih pada hotz mama dan abu luqman sebab sudi nak tolong... dapat juga jual dua kotak perfume tu pada kamu berdua...

bukan tak mahu gitau mama dan abah pasal hp rosak... tapi kan...






saya ni suka sangat rosakkan barang... terutamanya barangan elektronik... anak sulung... tapi, perangai cam  budak kecil... (kata mama.. T__T)

saya tak mau diorang marah saya... nanti saya sedih yang melampau... SUSAH!!! tambahan pula dengan emosi dan mood yang tengah jatuh merudum-rudum ni...

apa yang tak pernah saya rosakkan?
  1. Lappy Toshiba hitam ni? (baru dua bulan diberi setelah dipegang oleh tangan2 lain selama 2tahun... rosak spacebar nya... saya sendiri binggung bagaimana boleh rosak... terima je lah bebelan free mama dan abah... tanpa bela diri...)
  2. handphone Nokia... (tak ingat model pe... tapi pakai since matrik... rosak sebab tak mau keluar suara... vibrate je... rosak setelah hampir 4tahun pakai dengn 3x hntar kedai...)
  3. sekarang.. hp Samsung M610GS... (tak mahu nyala even dah berkali-kali nai turunkan slide die... rase2 nye bape RM ek? saya nak kena pergi program di T.Intan jumaat, sabtu, dan ahad ini...)
dan beberapa lagi barangan elektronik lain... sehingga mama dan abah tak mahu lagi beri saya apa2 yang berkaitan barangan ini... T__T

jadi... saya amat perlukan duit sekarang... dengan jual perfume ni... saya tak susahkan hati mama dan abah tentang duit belanja saya... saya tahu kalian baik hati...



TOLONG SAYA!!!!!!

handphone rosak...

duit tak de....

migrain datang...

LAPAR!!!!

Rasa nak balik umah... sebab kat umah tak payah fikir pasal naak beli makanan...

ni dah takde duit ni... nak makan pe plak? SERIUS LAPAR!!!!

Ade sape2 nak beli perfume tak? beli laaaa.... saya tak mau pinjam duit... kamu beli perfume saya... kira kamu tolong saya....

  1. saya perlukan duit untuk makan... (makanan kat kfe hostel ni memang mahal... saya makan kat luar lagi best pada kadar harga yg sama....)
  2. saya perlukan duit untuk baiki hp ini sebelum mama dan abah naik hangin sebab tk dapat contact saya...
  3. saya perlukan duit untuk beberpa keperluan study...


saya tak minta untuk pinjam duit kamu... tapi... saya minta kamu beli perfume saya untuk tolong saya...

1st time ni, merayu orang beli barang yang saya jual...

ni gambar2 perfume yang saya jual...



 Haruman
Yusuf & Zulaikha

Ar-Razi (by Cool Water)
Al-Ghazali (by Desire Blue)
Mashitah (by Escape)
Maryam (by Tommy Girl)






 Haruman Hawa

Balqis (by Miracle)
Sumaiyah (by P. Hilton)
Adawiyah (by YSL)
Asiah (by Still)

 Haruman Adam

Ibn Sina (by Desire Red)
Ibn Khaldun (by Energize)
Ibn Rusyd (by Starwalker)
Ibn Taimiyah (by Contradiction)



RM25.00 SEKOTAK... kalau nak postkan guna post laju... tmbah RM5 untuk semenanjung, RM7 untuk S&S....

saya tak tipu... saya betul2 perlukan duit sekarang... kamu boleh tolong saya tak?

kalau berminat... bolehlah email kat saya di sasha5honey@yahoo.com .... saya betul2 sengkek gila sekarang...

kalau kamu berminat... boleh emailkan alamat... nanti saya beri nombor akaun... dah bank-in... saya akan segera post kan barang...

tolong saya, kamu....

INI SERIUS!!!

kalau  ada yang ingat saya sengaja nak promote perfume dan up trafik dgn blogwalking... kamu silap...

sebab... SAYA BETUL-BETUL PERLUKAN DUIT SEKARANG!!!

saya memang susah nak minta tolng dekat orang... sebab say malu... nak buat post gini pun dok fikir berjuta kali dari malam tadi...

kalau saya nak tipu kamu... saya takkan berani kata nak bagi akaun number saya kalau kamu nak beli salah satu dri set perfume yang saya ada...

semua ni, ready stok.. ada lebih kurang 30 kotak... abah pesan suruh jual...

tolong saya... saya betul-betul perlukan ehsan kamu...


 Haruman
Yusuf & Zulaikha

Ar-Razi (by Cool Water)
Al-Ghazali (by Desire Blue)
Mashitah (by Escape)
Maryam (by Tommy Girl)






 Haruman Hawa

Balqis (by Miracle)
Sumaiyah (by P. Hilton)
Adawiyah (by YSL)
Asiah (by Still)

 Haruman Adam

Ibn Sina (by Desire Red)
Ibn Khaldun (by Energize)
Ibn Rusyd (by Starwalker)
Ibn Taimiyah (by Contradiction)

Selasa, September 28, 2010

Sape nak hadiah free? =)

ini pulak join giveaway...

huhuhu...



CONTEST SENYUMAN MANIS...

tiba-tiba rasa nak join contest..
.


eh, comelnya... ^_^

saya baca blog mamakembar3.blogspot.com/ .... whoaaa!!! sangat comel dan cute... ada triplet... *jeles...jeles...*

ehhe~


fahmi, fauzi, faris... betul tak susunan tu, mama? ehhe~


interview...

saya: ok, awak... akak bagi lead pencils ni... cuba buat satu modul.. anggap aje akak, kak jiha dan abang jaa ni... adik-adik sekolah... dan trainer awak hanya bekalkan ini sebagai alatan... tanpa menerangkan apa-apa untuk dilakukan bersama adik-adik ini... seminit ye, utk fikir...


seminit berlalu...


saya; ok, roleplay... (ewah... dah macam nak buat filem pulak...)

interviewee: saya terang je boleh tak?

saya: *angguk* (konon tak mau pressure)

mari merepek...

kepala sakit!!!!

a'ah... sakit.... sebab cik otak saya ni tak mahu berhenti berfikir sampaikan dalam tidur pun cik otak ini berfikir... saya tak tahu laaa... apa yang saya fikirkan ini.... adoiii!!!!

rasa macam keskitan otak yang melampau... (apakah???)

oh.... hari sabtu buat marathon movies kat bilik adik madu...

Isnin, September 27, 2010

It Hurts...

menunggu itu... MEMENATKAN!!!

saya penat untuk menunggu kamu sekarang ini...

kenapa begini? ia MenyakItkan tahu?

saya pun tak tahu kenapa saya menanti... menunggu kamu...

Sabtu, September 25, 2010

terasa diri macam tak diperlukan...

tengah melayan hati dengan cik air mata yang dari tadi tak mahu berhenti.... mata saya terpaku di 'mukabuku'...

saya ni adalah golongan yang sering dilupakan...

rasa macam nak berhenti study...

mode: T__T

tak tipu... saya memang sedang menangis sekarang... tak tahulah....

lepas tengok financial statement yang uni bagi kat online... terasa betapa banyaknya hutang saya dengan uni ni...

Jumaat, September 24, 2010

penyejuk hati...

kamu... huhuhu....

kamu pun tahu, saya ini sering diserang frustrasi melampau... maka, saya sering melampiaskan rasa-rasa itu di dinding blog ini...

walaupun saya sering merujuk surat cinta... tapi, benar... hati saya ini sangat rapuh...

Khamis, September 23, 2010

saya ini bagaimana... (?)

 tak tahu mahu tulis apa... tapi, ini hasil dari menjawab soalan kuiz personaliti beberapa waktu dulu...


Orang macam apakah kamu?
Dear Syafiqah Binti Sham, Anda adalah orang yang ramah dan ceria.

Rabu, September 22, 2010

untuk mereka yang bergelar perempuan...

masa raya hari tu, adik saya yang ke-3... mahu keluar ke Giant bersama kawan baiknya... setelah beliau bersiap-siap dengan minyak wangi yang disembur macam nak bagi satu rumah wangi.... dia pun keluar mengadap muka saya yang tengah dok bancuh tepung buat sadur pisang...

"kak... aku cantik tak???" soalnya dengan penuh gedik sambil mat terkelip-kelip ala kartun nak ngorat kat dalam tv...

mencuri pun mesti kena ada skill...

WASSUP!!!!

ya, ya... saya sedang dalam mood malas... jadi kamu diam-diam sahaja , ok??? hehehehehehe...

saya jengah kat blogserius ... macam biasa lah... mesti ada sesuatu yang menarik perhatin saya dan saya mahu kongsi dengan kamu...

ini merupakan paparan paling real tentang manusia yang mencari rezeki untuk diisi ke dalam tembolok dan perut dengan cara paling durjana...

Selasa, September 21, 2010

kerepek... merepek... terbalik...

salam readers!!!! masih dalam mood raya... tapi, saya tak nampak pun mood raya saya... oh, cik mood raya!!! silalah datang singgah!!! hahahahahahahahaha....

mahu cerita tentang apa??? tentang apa ya???


Jumaat, September 17, 2010

apa akan jadi esok?

apa akan jadi esok???

esok masih hari raya... Syawal ke-9...

eh...?? dah 9hari ye kita raya? nampak sangat kat rumah ni, tak ada langsung mood raya... betapalah...

geleng kepala berkali-kali... serabut sebenarnya... entahlah... *sigh*

adakah saya mengeluh?

Ahad, September 12, 2010

lagu untuk orang patah hati...

hellooooooooo..........

walaupun raya ku suram... TAPI....

2NE1 MAKE MY DAY!!!!

3 hari online cam nak gila semata-mata nak tunggu new vids diorang ni...

berbaloi sih tunggu dekat 7bulan tuk diorang!!!

freaking awesome!!!!

huhuhu...

dalam 3 lagu yang 2ne1 promotes with their music vids...

satu lagu ni,sangat sesuai untk kamu kat luar sana yang baru putus cinta....

muhahahahahaha...

Khamis, September 09, 2010

bagaimana ye??

bagaimana ye, kalau yang begini jadi di negara kita? ada sesiapatak yang akan 'stand up' dan 'voice out' untuk pertahankan kita?

masih di blog http://blogserius.blogspot.com ... terjumpa satu video ini...

kita semua tahu, ramai di kalangan Americans yang anti-Islam... mlah,terbukti dengan video yang saya post beberapa hari lalu berkenaan Terry Jones... si paderi biul yang benci gila dengn islam sampai nak bakar surat cinta kita semua...

tapi, dalam beribu umat Amerika itu, masih lagi ada di kalangan masyarakat negara Uncle Sam itu yang punya perikemanusiaan...


anak derhaka...

selama ni, kita hanya tengok dalam drama melayu je ada kisah-kisah tak berperikemanusiaan gini...

saya dapat video ni dari blog http://ohbest.blogspot.com ...


serius ngeri kalau gini...

gambar berikut adalah iklan untuk kempen 'don't talk while drive'  dari Bangalore, India...





explore muka...

ok... masih di blog http://blogserius.blogspot.com/ .... kali ini pasal muka...

korang pernah tengok muka korang  lama-lama tak kat cermin...

ala... tok sah tipu... mesti pernah.. belek jerawat laaa... blackhead, whitehead... dan segala mak datuk yang berkaitan...

tapi... korang mesti perasan satu mende.. sebelah kanan dan sebelah kiri muka kita tidak sama.. dalam erti kata lain... tidak simetri...

oh... suka!!!

membelek-belek blog http://blogserius.blogspot.com/.... maka terjumpalah artwork yang cool dan penuh makna ini...

Selasa, September 07, 2010

pengguguran bayi...

okay... siapa pernah jengah "mukabuku" dan jumpa video live orang buat abortion... sila angkat tangan...

*angkat tangan tinggi-tinggi*

okay... siapa yang pernah tengok... mesti perasankan, baby tu punya badan macam hancur... tapi, tengok video secara gitu... kita memang tak bape nak faham procedure sebenar yang dotor-doktor (yang bakal menjawab di peperiksaan akhirat nanti... akibat bersubahat membunuh) tu lakukan...

Isnin, September 06, 2010

Devil laaa...

speak of the devil... memang ada baca kat beberapa blog yang diorang post pasal sorang mamat psycho tak hingat yang ngah merosakkan hotak seluruh umat manusia seluruh dunia dengan kempen 'Burn A Koran Day' melalui videonya di youtube...

memang rasa nak bakar je mamat ni... dengar dia cakap ditambah dengan muka tak bersalah yang dia tayang kat dalam video ni...

bercakap pasal mamat Terry Jones ini... (dia... tak perlu beliau... dia si pembenci Islam)... seorang professor dan juga penulis buku 'Islam is of The Devil'... dia merancang untuk mengadakan hari yang dikatakan di atas (tak sanggup nak tulis semula... surat cinta dibakar? rasa macam hati dibakar... dikoyak-koyak jee...) pada 11 september nanti sempena mengenang kejadian 9/11...

seperti yang dicatatkan oleh si manusia jahat yang postkan video ni ke youtube....
BraveheartShow | July 25, 2010 "We invite you to come and stand with us for International Burn a Koran Day on September 11th, 2010. We do this to expose Islam for what it is - a violent, oppressive religion that lie and deceives the people and is leading them to hell."
 
 
 
  video
 
 
tak tahu mahu respon bagaimana menatap si devil ini... yang pasti di youtube... ramai yang bgi komen bahawa si devil ini memang pembenci Islam...

dan dia tak sedar negara dia tu... apa ek?? huhuhu... *gelak sarkastik*

pape pun... shring is caring kawan-kawan...

apakah ini? (part 3)

kecoh memperkatakan pasal iklan TV3... sampai cik intanberlian yang di india pun membebel di blog dia... 

kemudian.. bila buka email... dapat bundles artikel...dan saya mula mencari sumber di blog yang lain... antaranya di http://aulakalimah.blogspot.com/

juga di http://suara-keadilan.com/news-section?t=3932

hmmm.... menggeleg kepala tanpa sedar...

aduh!!! baru je post pasal cik gaga dengan alejandro nya yang memanaskan telinga mereka yang pro-gaga...

tiba-tiba kat Malaysia... tanah tumpah darah sendiri pun... begini??? 

saya tak mau ulas banyak... nanti diapa-apakan pulak...

kamu nilailah sendiri.... 

 

kebenaran alejandro...

saya dapat sumber di bawah ini dari email...

nyata bermacam-macam taktik musuh laknatullah nak menjatuhkan umat islam, kan?

apa-apa pun... mari kita baca sama-sama... ye?

lady gaga vs lady gagah...

oh... saya bukanlah peminat kepada penyanyi yang diminati ramai ini... walaupun lagu-lagunya begitu catchy di telinga saya setiap kali mendengarnya...

memang... saya agak reserved dan cuba untuk banned diri dari mendengar lagu-lagu si gaga ini... kerana saat menonton clips 'love game' dan 'bad romance'... terasa semacam  dia mempromosikan seks secara berleluasa di dalam clips itu...

tambahan pula, saat menatap 'alejandro' buat pertama kali... serasa saya menonton semula propaganda cik 'madonna' yang pernah dibongkar oleh krew 'the arrival'... susulan artikel berkenaan 'alejandro' di "mukabuku" buat saya makin jelak dengan si gaga ini...

tapi.... saya nak kongsikan satu video clip yang saya jumpa di "mukabuku"...

menggunakan  lagu si gaga 'bad romance'... tapi, dinyanyikan oleh sekumpulan lelaki...

oh... ini sekadar hiburan semata, ok?? sebab saya rasa ia comel.. huhuhu...



video




Ahad, September 05, 2010

sekadar berkongsi...

terjumpa ini di "mukabuku"... huhuhu...




 



Sekarang ni ramai yang pakai cincin....tapi ikut suka dia je..

sunnah nabi jarang nak ikut ..

Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang,
dosanya sama seperti memelihara sekandang babi !!!! ..oppss
khinzir lembut sikit , jika kesemua jejari kita menyimpan kuku
yang panjang.... bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk
kesemua babi-babi tersebut..... potonglah kuku anda.

The Truth

Jangan ada niat simpan kuku panjang , walaupun hanya 1 mm atau pun
hanya jari kelingking. Bagi orang Islam adalah tidak sesuai
berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak
membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi
menggunakan tangan untuk beristinjak.

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang
bodoh atau pun degil dan suka buat onar sebab diberi makan bahan
kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan
seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong,
dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk
ke dalam kepala.

Percayalah.

Untuk yang bujang beringat lah. Kalau hendak cari pasangan dan
mahu anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau
lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah.

Additional info

Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam
najis manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang
walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah
berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri. Ini
tak termasuk korek taik hidung, telinga dan sewaktu dengannya..

Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada Saidina Ali kwj. sesudah
bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan , Nabi
Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai
cincin pakailah di jari

1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)


dan jangan memakai pada jari
1] jari tengah
2] jari telunjuk

Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari
telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang
dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

Perhatian

Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan.

p/s: saudara dan saudari, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala.

DAH HABIS BACA TU SHARE LAH PD KEKAWAN YG MUNGKIN ADA YANG BELUM TAHU...INSYA'ALLAH BITAUFIQ MAANNAJAH....

((Adapun tentang jari mana yang hendak didahulukan ketika memotong kuku, al-Imam Ibn Hajar al-'Asqalani (10/345) menyebut:

لم يثبت في ترتيب الأصابع عند القص شيء من الأحاديث .... وقد أنكر ابن دقيق العيد الهيئة التي ذكرها الغزالي ومن تبعه وقال : كل ذلك لا أصل له ، وإحداث استحباب لا دليل عليه ، وهو قبيح عندي بالعالم ، ولو تخيل متخيل أن البداءة بمسبحة اليمنى من أجل شرفها فبقية الهيئة لا يتخيل فيه ذلك . نعم ، البداءة بيمنى اليدين ويمنى الرجلين له أصل وهو (كان يعجبه التيامن)

Maksudnya: "Tidak thabit dalam tertib jari-jari ketika memotong kuku sesuatu hadithpun... Ibn Daqiq al-'Ied telah mengingkari bentuk (memotong kuku) yang telah disebut oleh al-Ghazali dan orang yang mengikutnya, dengan berkata: "Semua cara-cara itu tidak ada asalnya, dan untuk mengatakan ia suatu yang digalakkan, ianya suatu yang tidak ada dalilnya, ia merupakan suatu yang tercela di sisiku, sekiranya seseorang menggambarkan, cara memotong kuku dimulakan dengan jari telunjuk tangan kanan disebabkan kemuliaannya, maka jari-jari yang lain, dia tidak akan dapat menentukannya dengan cara itu. Ya! memulakan dengan yang kanan samaada tangan ataupun kaki itu ada asalnya, kerana Nabi S.A.W. suka memulakan sesuatu dengan sebelah kanan."))

wallahu a'lam.


ok... memang pernah baca artikel ni somewhere dulu... malah, pasal pakai cincin tu.. ada member pernah kena tegur...

lagi satu... tak silap... pakai cincin kat ibu jari pun.. xberapa digalakkan... sebab ia melambangkan sesuatu agama dan seksual identification seseorang itu.. ntah... tak pasti betul ke tak yang ini... wallahua'lam..

walau apa pun... samada hadis di atas lemah atau apa jua kategorinya... ambil yang baik itu sebagai pengajaran ya, kawan-kawan...



p/s: saya menanti cincin platinum berlian disarung ke jari manis... muhhahahahahaha... berangan!!!

balik raya...

sebenarnya... Taman Ilmu dan Budi ni... dah mula kosong dengan manusia... saya je yang tak reti-reti mahu balik...

ok... tipu... tiket raya sengaja dibeli pada 8hb September... tak pasti apa yang bermain dalam kepala masa abah tanya nak balik bila, awal-awal puasa hari tu...

hmmm... yang pasti... timbul rasa pelik dalam hati... kenapa saya sangat tak bersemangat nak sambut raya tahun ini... malah... bila, tengok kwawan-kawan menggebu-gebu rasa nak balik... dalam hati saya...kosong... kosong dalam erti kata... tepu... tanpa rasa...

apakah?





kalaulah ada remote control untuk mood saya yang sentiasa berubah-ubah tak tentu masa ni... saya tekan je mood happy tu berjeda lamanya... supaya saya happy dengan muka senyum sepanjang masa... seronok betul!!!

huhuhu... ok... saya merapu...





saya tak pasti apa rasa dalam hati sekarang... yang pasti... ia bercampur-baur...

yang pasti... saat sendirian begini... pelbagai perkara singgah dalam kepala... dan saya tahu... saya merapu...

lupa... sepanjang hari ni... saya berkurung saja di bilik.. tak bercakap dengan sesiapa....

dah rasa macam apa je dah... huhuhu....


p/s: entry merapu.... sila pejam mata... lalalalalalalallalala....

Jumaat, September 03, 2010

Penantian...

saya masih menanti...

huhuhuhu...

ini entry jiwang... kepala si budak ini sedang masuk air... lepas baca novel cinta... muhahahahahahha...



saya dengan... huhuhu... siapakah?



saya sedang menanti seorang 'ADAM' yang mahukan saya sebagai 'HAWA' nya...

saya sedang menanti... seorang 'ADAM' yang mahu membimbing saya sebagai 'HAWA'nya... sepanjang umur dan hayatnya...

saya akan terus menanti... seorang 'ADAM' itu... yang mahukan saya sebagai 'HAWA'nya.. yang sanggup menjaga dan menerima saya seadanya saya...

saya tak perlukan en 'ADAM' yang sempurna... kerana saya juga bukanlah cik 'HAWA' yang sempurna...

saya tak perlukan en 'ADAM' yang hebat... kerana saya juga bukan cik 'HAWA' yang hebat...

cukuplah... en 'ADAM' itu sekadarnya...

yang mahu menerima saya... cik 'HAWA' yang sangat rapuh hati dan akalnya...

yang seringkali tersasar penilaiannya...

juga... yang seringkali memendam marah dengan bisunya...

cukuplah en 'ADAM' itu... seorang yang cukup bersabar melayani kerenah, ke'gila'an, dan ke'biul'an saya... cik 'HAWA' yang tak pernah sempurna...

cukuplah en 'ADAM' itu... seorang yang kuat hatinya... yang mahu melindungi dan meminjamkan bahunya pada saya... cik 'HAWA' yang seringkali kalah dengan perasaan dan kata-kata kejam yang menghujam ke telinga...

cukuplah en 'ADAM' itu menyayangi saya... menerima saya apa adanya... cik 'HAWA' yang sangat lemah hatinya...

saya menantikan en 'ADAM' itu... datang... melamar... dan menghulurkan tangannya penuh ikhlas... membawa saya... cik 'HAWA' yang sangat kurang serba serbi ini... untuk membina sebuah realiti yang bernama F.A.M.I.L.I...

saya menantikan en 'ADAM' yang sangat penyabar itu...

masih terus menanti...

dan sebagai balasan kepada en 'ADAM' yang juga menantikan saya.. cik 'HAWA' nya...

setulus hati saya berjanji... saya cuba jadi puan 'HAWA' yang baik untuk en 'ADAM' yang sabar...

cuba menjadi puan 'HAWA' yang akur dengan teguran... namun... tegurlah puan 'HAWA' mu ini dengan berhikmah...

saya akan cuba jadi puan 'HAWA' yang bijak... mengimbangi semuanya antara yang tersenarai dalam hidup dengan baik... tapi, perlu atas tunjuk ajar dan nasihat kamu, en 'ADAM' yang baik hati...

akan terus belajar menyayangi dan menerima seadanya apa yang ada pada en 'ADAM' yang baik budi... kerana saya tahu apa erti T.O.L.E.R.A.N.S.I...

saya akan belajar menjadi puan 'HAWA' yang terbaik untuk kamu, en 'ADAM' saya... agar saya menjadi bidadari yang turut melayani kamu di syurga nanti...

saya akan terus belajar menyayangi diri sendiri... untuk cuba belajar menyayangi akmu, en 'ADAM' yang baik budi...

saya akan terus menanti... sampai saat saya jumpa en 'ADAM' yang mahu saya sebagai puan 'HAWA' nya...

namun... saya ini tetap manusia biasa yang lemah... yang banyak salah dan silapnya...

jadi.. saya takut mahu menjanjikan yang indah-indah buat kamu, en 'ADAM' yang baik hati...

kerana itu... saya mahu kamu menerima seadanya saya... cik 'HAWA' yang serba kurang... sebagaimana saya belajar untuk menerima kamu en 'ADAM' yang baik hati apa adanya kamu....







p/s: boleh kata ini adalah surat terbuka untuk en 'ADAM' yang saya tak tahu siapa... huhuhuhu....

jangan hirau...

saya tak kacau hidup orang...

*sigh*

saya lelah... lelah dengan perasaan yag sering berlari-lari....

*memandang skrin toshiba hitam... lama...*

*gigit bibir*

susah betul... bila hidup dikelilingi mereka yang sering berlagak baik...

susah betul... bila hidup dikelilingi mereka yang berlagak pandai..

susah betul... bila hdup dikelilingi mereka yang ada sedikit riak dalam hati...konon dia paling baik... warak dan sebagainya...

susah tahu.... sebab saya yang biasa-biasa ini...saya yang 'gila' ini... seringkali tersepit...

aduh!!!!

*picit belakang leher... ada rasa tegang yang tak mahu surut*

tegang.. gelisah... jengkel... 

rasa-rasa ini sering terundang dalam hati... buat saya menyalahkan diri sendiri... kerana benci pada kawan-kawan seperti yang dinyatakan ...

saya hanya manusia biasa.. yang biasa-biasa sahaja...

ada rasa mahu marah... ada rasa mahu menyumpah...

saya tak bertuah seperti kamu... yang punya teman akrab... yang bisa dikongsikan hampir seluruh hidup kamu bersama... tanpa perlu takut dengan istilah 'PENGKHIANATAN'...

kalau kamu dikalangan ini... sungguh!!! kamu sangat bertuah!!! dan saya cemburukan keber'tuah'an kamu itu...

saya tak punya mereka yang saya boleh percaya... malah... saya sering meminta mereka di sekeliling saya jangan percayakan saya... kerana saya juga takut saya yang menjadi punca mereka ditikam satu hari nanti dengan kata-kata saya...

saya bukan manusia baik... saya tahu itu... saya sedar... malah, jangan sekali-kali simpan kepercayaan yang tinggi kepada saya... saya takut!!!

sudah berkali-kali saya katakan perkara yang sama ke telinga ramai...

namun...

*ada air mata di pipi... dikesat tanpa rasa...*

sedihnya... tuhan sahaja yang tahu...

menjadi manusia yang invisible suaranya pada jasad yang visible... nyata!!! ia sesuatu yang perit...

perit hingga terasa hati dirobek-robek... dicarik-carik...

kenapa tak mahu terus-terang dengan saya? beritahu saya? bercakap dengan saya? mendengar suara saya?

kenapa???

hanya kerana saya di buku buruk kamu... sedang dia... mereka... di buku baik kamu... maka saya diketepikan... walhal saya yang dizalimi... disakiti???

*sigh*

manusia... memang begitu.... menilai manusia lainnya... tanpa mahu mengenal terlebih dahulu...

dalam kepala kamu... tepu dengan pandangan dan persepsi buruk manusia terhadap manusia yang lain...

kamu suka hidup di zon selesa... tidak mahu mencabar diri  untuk berkenalan manusia yang disumbatkan dengan imej hodoh itu...

beranggapan bahawa sudah cukup mengenali manusia itu... hanya berdasarkan ppersepsi buruk kamu???

HEBATNYA!!!

andai kamu jelak menatap blog ini... sila pergi... saya tak perlukan kamu di sini....

kamu mungkin mempunyai persepsi yang sangat buruk tentang saya....

tapi, cukup sempurnakah kamu untuk menilai siapa saya???

kenapa saya harus menjadi orang yang di dalam acuan kamu???

kenapa tak pernah sekali pun... kamu cuba mengenali saya tanpa sebarang persepsi buruk ittu menghantui kamu???

kenapa tak buangkan sahaja persepsi buruk kamu itu... saat kamu berkata mahu mengenali saya?

hmmm... mudah...

kerana kamu mahu terus percaya apa yang kamu percaya....

dan abaikan apa yang kamu tidak mahu percaya....

bukan begitu???

jadi...

jangan hiraukan saya... sebab saya sangat sayangkan kamu... sangat sayangkan kalian...

jangan hiraukan saya...

kerana sayang yang menggunung... buat saya benci untuk percaya kamu punya tanggapan yang sangat jelek tentang saya...

dalam diam... kamu tikam dan bunuh saya dengan kejam... hingga saya tak mampu lagi mahu bernafas...

saya mahu pergi... damai... hilang dalam gelap... dari pandangan kamu semua... andai saya mampu...

tapi... saya tak punya banyak wang untuk pergi...

jadi....

tidak mampukah kamu semua bersabar dengan saya???

masihkah kamu mahu saya percaya....

famili itu adalah sekumpulan manusia yag tinggal  bersama tapi membenci segalanya???

jawapan di tangan kamu... yang berada di sekeliling saya... yang membenci saya dalam diam... yang mengkhianati saya dengan senyum semanis gula...

saya tak perlukan senyum manis itu untuk percayakan kalian...

cukuplah....

saya penat... lelah dengan permainan ini...

mahu berhenti... tapi... perasaan terus berlari-lari....








p/s: all tis time you were pretending... so much for my happy ending...(?)

Khamis, September 02, 2010

tak suka... sila pergi...

entry ini untuk mereka yang jadi anonymous... dan stalker pda blog saya...

kamu... kalau tak suka baca... sila pergi... tak perlu buat komentar menyakitkan hati di "mukabuku"...

blog saya adalah tempat saya meluahkan rasa dan berkongsi fikiran yamg saya tak mampu luahkan dengan kata-kata...

blog saya adalah untuk mereka yang mahu kenal saya... bukan sebagai Syafiqah yang memakai topeng pura-pura di hadapan manusia lainnya....

blog saya adalah untuk saya cuba beritahu apa yang saya ngin utarakan tapi tak terjelmakan dengan suara...

jadi... kalau kamu tidak suka...sila pergi...

saya tak perlukan orang macam kamu untuk naikkan trafik blog saya...

terus-terang... blog in memang bukan blog ilmiah....

mahu blog ilmiah... ada unsur agama dan lain-lain... sila baca blog yang lain...

bukan di sini...

di sini... kamu boleh gelar blog sakit mental kalau kamu mahu...

saya tak kisah...

saya tak hairan...

saya hanya perlu ruang untuk didengar... tak minta pun kamu faham...

lagi sekali... kalau tak suka... sila pergi...



Rabu, September 01, 2010

saya YANG jahat...

saya yang jahat...

hahahahahahahahahahahaha....

*gelak kejam + sinis = lanun*

*sigh*

blog saya ini tidak laaa sepopular mana... kunjungan hanya dari mereka yang tahu sahaja...

lagipun, apa yang saya tulis hanya secara general... tak specify pada mana-mana...

ya!!! tak nafikan ada beberapa entry itu, SENGAJA ditulis begitu...

YA!!! saya SENGAJA!!! sebab suara saya ini, walau macam mana sekalipun saya ingin utarakan... tetap tidak akan mahu didengar oleh mereka yang punya persepsi buruk kepada saya...

huhuhuhu... abaikan...

entry hari ini bakal cecah lantai... kamu... kalau rasa jengkel... pejam mata... atau tutup blog ini... pergi tengok CONAN... huhuhuhuhu...

semalam menerima sms... ironinya... kata-kata di dalam sms itu, buat saya mahu berguling-guling ketawa... malah, saat ke bazar mencari juadah berbuka... bibir tak habis-habis melorek senyum lucu...

"bertaubatlah... kembali ke jalan ALLAH..."

oh!!! kata-kata ini memang sangat baik... sangat mulia... terima kasih kamu... rupanya saya sesat dalam cahaya selama ini...

rupanya, benarlah kata mereka... saya ini malaikat pencabut nyawa... dan kamu malaikat pembawa rahmat...

hahahaahahhahahahahahaha...

*penyakit apa ini??? rasa mahu ketawa selapang-lapangnya di lab ECONS ini...*

saya tak mendoakan kecelakaan dan musibah untuk kamu... cukuplah... apa yang saya tahu sejarah hidup kamu...

saya tahu kamu punya hidup sendiri sekarang... tapi, kamu perlu bertanggungjawab atas perbuatan kamu yang lalu...

kamu annnoyed dengan post saya...??? maaf... saya memang begini... makin saya annoyed dengan orang... makin saya menulis secara random apa sahaja tentang kamu di sini...

mereka yang membaca blog saya ini... sering bertanya... siapakah yang saya sedang perkatakan....

manusia yang kamu kata terlibat dalam cerita ini... tiada sebenarnya...

hanya saya dan kamu...

mereka tak pernah tahu... siapakah manusia yang saya katakan di sini...

saya pasti... punca utamanya... kamu tak tahu salah kamu...

sama juga... saya tak tahu apa salah saya semasa kamu lontarkan kata-kata kamu itu yang mampu meracuni pemikiran manusia sekeliling kita...

saya tak mahu tulis apa salah kamu itu di sini... cukup ramai yang terlibat... saya takut... kamu pening nanti...

maaf itu mudah ditulis... ditaip... dilafaz...

tapi... ikhlaskah kamu???

entah...

saya masih mahu ketawa... (sambil menagis tersedu-sedu...)

saya sedang kronik... hohohohohohhoo...

secara psychology... saya memang telah mati...




baguslah...

biarkan saya terus mati... saya mahu mati...

saya manusia jahat... yang menggunakan kata-kata untuk menikam manusia....

saya manusia zalim.. yang menggunakan kata-kata untuk membunuh manusia...

saya manusia kejam... yang melibas manusia dengan kata-kata setajam pedang...

sayalah manusia itu... bukan kamu... bukan kamu jua...

saya mahu tulis benda berfaedah???

saya tidak mahu tulis berkaitan agama... kerana saya bukan ahlinya seperti kamu...

saya tidak mahu menulis tentang akademik... kerana saya bukan bijak pandai seperti kamu....

terpulang kalau kamu terasa... saya memang sengaja... S.E.N.G.A.J.A!!!

hidup saya memang tak diraikan... baguslah...

saya menulis apa yang saya rasa di sini... yang mereka dan kamu tidak tahu...

yang kamu nampak hanya senyum manis terlorek... sedang hati luka parah dicarik-carik...

saya hanya ada DIA... tapi, kadang-kadang saya malu dengan DIA...

ya... saya tak sebaik kamu... kerana itu saya malu dengan DIA...

saya benci rasa ini... tapi, saya terpaksa menanggungnya seorang diri...

oh!!! kamu jangan laporkan pada mana-mana psychiatrist... saya tak mahu duduk dalam hospital itu... huhuhuhu...

saya mahu lari... jauh dari semua ini... jauh dari rasa benci melampau ini...

kadang-kadang... amnesia itu BAGUS!!!





p/s: apa yang boleh gembirakan hati? saya mahu main layang-layang sambil tengok pelangi...

PeNoNtOn FiLeM...

Related Posts with Thumbnails

eN. bLoG pUnYa BiRtHdAy...

Daisypath Anniversary tickers