Khamis, Ogos 26, 2010

post ni utk cik adik arina....

seperti  tajuk... post ini khas untuk awak, dik.... hehehehehe....

akak jumpa video ni kat FB ...

video

hmmm... kat komen-komen bawah "mukabuku" tu.... die tulis tu procedure doktor.... betol ek? npe macam sangat kasar? huhuhu...

oh... untuk pengetahuan kamu semua... ni bukan makhluk asing tahu? ni baby...

seperti penerangan Che Mohd Hilmi pelajar tahun 5 perubatan alexandria di "mukabuku",  "anencephaly baby akan menyebabkan pekak, bisu, unconcious dan baby tidak boleh merasa sakit. anencephaly bukan penyakit keturunan, dia ...disebabkan oleh ibu yg mengandung kurang mengambil folic acid dlm diet mereka.

folic acid sgt penting didalam nucleotide biosynthesis.ini menyebabkan folate deficiency jika ibu kurang mengambil green leafy vegetables dan cereals. akibatnya, neural tube defects in developing embryos. :)

pada pendapat sy, anencephaly byk berlaku di negara2 miskin, negara yg panas, yg kurang mendapat sayur-sayuran yg segar. :)"


so... baby ini tak panjang umurnya... sama macam kes baby ular dulu.... =)

k, cukuplh berkongsi untuk hari ini... 

p/s: arina.... akak masih tak faham kenapa procedure doktor tu nampak sangat kasar di mata akak...tapi... kalau procedure nya memang begitu.. nak buat cmne kan?? hhehehehe...

2 ulasan:

  1. akak huhuhu .. sy pun tak faham kenape die buat kasar macam tu! T_T nak nanges ler menengok nye nih! T_T anencephaly, tade otak kot? huu belajo tak habis lagi nih.

    tapi seyes la kak, kasar gile. den tak tengok sampai habis pun vid tuh. tak sanggup owh T_T

    BalasPadam
  2. kan? sangat kasar... memang laa budak tu gitu... tapi, jangan laa layan camtu... sian akak tengok... kamu nnti jadi doktor, ayu-ayu sikit tau? jangan kasar-kasar gini.. ^__^

    BalasPadam

Komen yang bersifat menyakitkan hati, tidak akan dilayan... Terima kasih...

PeNoNtOn FiLeM...

Related Posts with Thumbnails

eN. bLoG pUnYa BiRtHdAy...

Daisypath Anniversary tickers