Khamis, November 11, 2010

tag dari mama kembar tiga....

oh no!!!! kena tag sudah!!! ehhe~

kali ni ditag oleh mama kembar tiga ...

hmmm...  25 random things bout me - MYSELF!!

'Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tagged the person who tagged you. If I tag you, its because i want to know more about you.'

1.  Nama: Syafiqah Binti Sham... boleh panggil Sya, Fiqah, Iqa, Kak Long... atau ape aje nama yang kamu rasa sesuai dengan  saya...

2.  30 oktober 1987 bersamaan 7 rabiulawal 1408... baru je jejak 23 tahun....

3.  sangat OBSES warna purple... tapi, sebab mama tak mahu wardrobe saya kelihatan bosan... mama lebih prefer belikan baju anak dia ni warna pnk dan maroon... oh!!! saya hanya menurut perintah... T__T

4.  terlalu independent sampai orang sekeliling takut dengan lifestyle saya yang sangat berani... tapi... tk de lah berani mana pun.... independent yang masih mengikut syarak... ewah!

5.  anti-soc... susah sangat nak ade kawan.. sebab tak tahu macam mana nak mula... kalau dah ada kawan.. itu-itu je laaa... tak de yang berubah...

6.  lone ranger... semua pendam sorang-sorang... malas nak cerita sebab tak mau orang risau (?)... tak  de best friend... susah nak percaya orang....

7.  anak sulung dari 4 adik beradik...

8.  kalau ada calon suami nanti.... kahwin nk tema hitam-putih... hatta air pun nak buat soya-cincau... muhahahahahahahaha....

9.  sangat suka tengok cerita Korea & Jepun... lagu Korea lebih senang dihadam dari lagu Melayu.. harap maaf... tengah OBSES dengan 2ne1... (boleh google...)

10.  walaupun banyak baju pink... saya tak berapa suka sangat ngan warna ni...

11. satu-satunya stuff toys yang saya ada sekarang adalah Froggy yang dah menemani tidur hmpir 4tahun setengah... pemberian sahabat baik saya ketika di matrik...

12.  buku bersih... meaning... tak de lagi dalam sejarah hidup ni... ade kisah cintan cintun... bukan tak laku... tapi tak mahu... hati  saya bukan bahan permainan... huhuhu


en. froggy yg setia....


13.  muka yang expression-less kalau tak senyum... sangat fail untuk tak tayang muka tak de emosi ni... uhhu~

14.  seorang yang sangat susah memberi maaf.... untuk mereka yang memang susah mahu minta maaf dan tak sedar salah sendiri...

15.  seorang fotogenik... (hmmmm... dah besar2 ni... ramai plak yng suka komen gambar saya... walaupun pada dasarnya... it's a fake smile...)
 

fotogenik or fotogedik? ehhe~


16.  keluarga kedua di Taman Ilmu dan Budi ni.... adalah semua insan yang bergelar KARISMARIAN & INSPIRIAN... jadi, kerana itu.... kalau ada di kalangan mereka yang buat hati saya jadi hancur luluh.... saya sedih dan marah semahunya... kerana mereka kesayangan saya di sini....


management board KARISMA @ INSPIRE... cuba cari saya... ehhe~


17.  orang yang tak kenal saya akan kata saya self-centered dan suka ikut kepala sendiri... tapi, sebenarnya... semua keputusan yang dibuat adalah atas timbal balik berjuta kali dalam kepala untuk kebaikan semua orang....

18.  ada orang kata saya ni selfish...

19.  tak lupa jugak... moody....

20.  suka baca novel thriller, hantu, crime dan sewaktu dengannya... novel cinta dah mula tolak tepi melainkan dah tak de mende nak baca...

21.  suka tengok movie bunuh2, hantu2, psycho dan sewaktu dengannya... pastu... saya pun jadi tintong... ehhe~

22.  lebih suka berfikir dari termenung....

23.  suka minum RIBENA...





24.  tak makan asam... tapi, makan jeruk... suka marshmallow... suka pie... suka pasta.... suka mushroom soup... suka makanan berasaskan ayam.... suka masakan mama... yummy!!!

25.  last but not least... saya tak suka Finance dan accounting!!!


oh... kena tag 25 orang? hmmm.... kejap.... xtau laaaa nk tag sape.. sape2 yang rajin...buatlah... tapi, budak busuk sorang ni... memang wajib kena tag... cik hidayah: Sebuku Roti, Sepotong kek...

siapa2 yang  rajin buatlah ye... tak tahu nk tag siapa... nanti gtau kat komen box kat bawah kalau kamu pun buat tag ni... boleh datang terjah... ehhe~


p/s; bakal menghadapi 3exam berderet sebelum habis sem ni dan balik cuti... uhhu~

5 ulasan:

  1. Thank you very much for your thoughtful comment, and for taking the trouble to post it.Cheap Indy Gucci
    Handbags

    BalasPadam
  2. Sya, sama gak ye minat kaler purple & baca buku crime... tp mama tak suka tgk crita hantu, mmg fenakut! haha

    hmmm suka ribena sbb kaler purple ker?? :-)

    BalasPadam
  3. huahuahua...........trimas la sudi tag aku. yeah! mahu membebel pasal diri plak lepasni. hoyeah! ;p

    BalasPadam
  4. suke Ribena sebab dari kecik dok minum.... huhuhu...

    fenakut gak... tapi, kena macho... kata muka tak de expression kan? hahahahahaha...

    dayah... sila membebel ye... nanti tinggal link kamu kat sini... boleh aku terjah nanti... ehhe~

    BalasPadam
  5. http://putrihida.blogspot.com/2010/11/benda-wajib-tau-pasal-aku.html

    sila singgah dan baca! hehe

    BalasPadam

Komen yang bersifat menyakitkan hati, tidak akan dilayan... Terima kasih...

PeNoNtOn FiLeM...

Related Posts with Thumbnails

eN. bLoG pUnYa BiRtHdAy...

Daisypath Anniversary tickers