Rabu, Jun 29, 2011

I Am The Best!!!!

I Am The Best!!!

Of course!!!!

*giggles...*

Bukan saya cakap tapi, 2ne1...

Ok, kalau tengok post saya yang lepas-lepas... Memang ada sebut pasal 4orang gadis Korea yang menggelarkan diri mereka 2ne1 kan?

Bom, Dara, Minzy, CL

Ok, setelah membuatkan saya senyum panjang dengan lagu mereka berjudul Lonely sebulan lepas... Hari ini, mereka buat saya demam pulak dengan title track baru mereka, I Am The Best!!!

Yes!!! Saya memang dilanda demam K-Pop seperti mana perempuan-perempuan lainnya... tapi, demam saya hanya untuk mereka yang bergelar 2ne1 ini...

Lagu-lagu mereka... Ohhoi... tak main laaaa stok comel-comel macam sesetengah girl group Korea yang lain... Kalau dah nama the only girl group from YG Entertainment... Pastilah ia ganas seperti sunbae-sunbae mereka... (Big Bang, Gummy dll...)

Tapi, saya suka mereka kerana keganasan mereka ini...

Kerana itu... THEY ARE THE BEST!!!

*senyum lebar-lebar...*

Lagu I Am The Best ini... memang dahsyat... Lain dari lagu-lagu diorang sebelum ini... Walau masih ada sedikit auto-tune sana sini... Tapi, sentuhan Teddy-oppa ini buat saya WHOAAAA berkali-kali... Video clip yang sangat mewah dan bling-bling...

Lagunya simple je... tak perlu pitching lari sana-sini... Most of the time...  They are more like speak fastly or rapping rather than singging... But, it's still all-kill... the beats... the music... it makes a person who love this kind of beat cannot get rid of the beats once they hear it...

Dan memandangkan saya sangat suka lagu yang beat nya macam mengira satu-satu denyut jantung ni... I cannot get rid of the headphones now!!!

*sejak bila Cik Syafiqah buat minor dalam Arts and Songs dekat Taman Ilmu dan Budi ni??? (rolling eyes)*

*Yang penting solekan mata Mangnae Minzy dan Bommie unnie paling cantik!!! Tapi, Dara unnie tetap the cuttest!!!*

Serius... Kalau orang cakap vidoe klip diorang untuk lagu I Am the Best ini stok foreign macam Black Eyed Peas pun... Boleh dikira laaa...

Thumbs Up berkoyan-koyan pada si pengarah video Seo Hyun Seung-shii(sumber: allkpop)... 

Mungkin akan ada yang start menganalisa video ini ada kaitan dengan Illuminati laaaa... Satanic ke... Hapa ke... (Sebab ada piramid dan lirik yang berulang-ulang (?) ) Saya malas nak kisah...  

Saya sekadar suka sahaja... Tak sampai nak menyembah ke hapa, hokey...

But, I really like their style... The thick eyeliner is their trademark eye make-up... Serius cantik!!!

Kalau Lonely adalah berkaitan hati yang sepi kerana disayangi kekasih yang diri sendiri rasa tak sayang lagi... I Am The Best kembali membawa kembali ke'ganas'an mereka ke dalam dunia Kpop...

Saya memang kipas-susah-mati (baca: die-hard-fan) 2ne1... 

I Am The Best after Lonely... Great!!!!


p/s: Hari ni je nak lagha... Esok saya buat entry insaf balik, ok? *wink wink..* 

p/ss: Sila laaa download dengan menekan I Am The Best 2ne1 di Youtube ye... Internet di sini sangat laju umpama siput yang sedang mendaki gunung... Jadi tak mampu nak tunggu untuk di upload... ^__^ 

1 ulasan:

  1. sy suke rambut minzy yg kale kelabu. sgt stail. haha

    BalasPadam

Komen yang bersifat menyakitkan hati, tidak akan dilayan... Terima kasih...

PeNoNtOn FiLeM...

Related Posts with Thumbnails

eN. bLoG pUnYa BiRtHdAy...

Daisypath Anniversary tickers